Svečano proglašeni najbolji u sportu

26.2.2019. Na svečanoj ceremoniji proglašenja najboljih sportista i sportskih događaja u 2018. godini, održanoj sinoć u brčanskom Domu kulture, laskava priznanja sportista godine u ženskoj i muškoj konkurenciji pripala su Žani Dragutinović (ŽOK „Bimal-Jedinstvo“) i Jasminu Klebiću (Kajak-kanu klub „Zaveslaj“).

Image for news

Tročlani žiri manifestacije koju organizuje Pododjeljenje Vlade Brčko distrikta BiH za turizam, sport i kulturu, izabrao je, na prijedlog sportskih klubova, još 19 laureata – pojedinaca i kolektiva, na osnovu postignutih rezultata u pojedinačnim i kolektivnim nastupima tokom prošle godine, a Brankici Mihajlović, zlatnoj odbojkašici reprezentacije Srbije, dodijeljeno je Specijalno priznanje „Za promociju sporta i Brčko distrikta BiH u regiji“.

Vladimir Đurak, Mirsad Kevrić i Saša Andrijašević, trojica poznatih brčanskih sportskih radnika i pedagoga kojima je Organizacioni odbor manifestacije ukazao povjerenje da žiriraju prijedloge sportskih klubova, odlučili su da je sportski događaj godine „Lokomotiva Cup“ koji je organizovao istoimeni brčanski Rukometni klub. Najuspješniji sportski kolektiv je i ove godine Ženski odbojkaški klub „Bimal-Jedinstvo“, dok je isto priznanje u omladinskoj konkurenciji uručeno predstavniku Fudbalskog kluba „Lokomotiva“.

Dodijeljeno je još pet kolektivnih priznanja za najbolje rezultate, a dobili su ih: Fudbalski klub „Jedinstvo“, Odbojkaški klub „Mladost“, Kik-boks klub „Grčica“, Kajak-kanu klub „Hariz Suljić“ i Atletski klub „Marathon“.

Za najuspješnije mlade sportiste odabrani su Ognjen Garić (KBK „Grčica“) i Irma Martinović (KBV „Pobjednik“).

U skladu s Pravilnikom o izboru najboljih i tradicijom ove manifestacije, trener godine je Vladimir Ivanek (SDK STK „Sokol“), za dugogodišnji rad u sportu priznanje je dobio Adem Džaferović, a u konkurenciji sportski – novinar – medijska kuća – portal, sportska redakcija „Radio Brčkog“.

Pojedinačna priznanja za najbolja ostvarenja po sportskim granama dobili su: za fudbal – Nikolina Vujadin (ŽFK „Lokomotiva“), za sportove u dvorani Tihomir Gajić (OK „Mladost“), za borilačke sportove Zorka Stojanović (KBV „Jedinstvo“), za sportove na vodi Jasmin Klebić (KKK „Zaveslaj“). Srđan Samardžić je nosilac priznanja najuspješnijeg sportiste u konkurenciji atletika i ostale grane sporta, a Mirko Zečević-Tadić (SDI „Jedinstvo“) je najuspješniji sportista s invaliditetom.

Najboljima u sportu Brčko distrikta BiH u 2018. godini uručene su plakete, diplome i priznanja, a tradicionalno puna dvorana Doma kulture je aplauzom nagradila laureate i uživala u zabavi koju su, na poziv organizatora, uljepšale i estradne muzičke zvijezde Ilma Karahmet i Amir Kazić Leo.